Buorren 6 Blessum

vraagprijs

€ 499.500 Kosten koper

Kenmerken

TypeWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte185 m²
EnergielabelC
Refresh to make it work.
Frans Hettema Makelaardij
Frans Hettema Makelaardij

Makelaar

058 760 0850
info@franshettema.nl

Interesse of vragen?

Neem contact op via:

WhatsApp Messenger

omschrijving

Het oudste huis van Blessum staat nu te koop! Op prachtige woonstand bieden wij te koop aan deze karakteristieke en goed onderhouden vrijstaande woning met vrijstaande garage op 600m2 eigen grond. Je hebt vanuit de woning en de tuin een heerlijk vrij en weids uitzicht over het prachtige Friese landschap! De woning is met recht lekker royaal te noemen want naast een grote en sfeervolle woonkamer, werkkamer, woonkeuken en badkamer zijn er ook nog eens 4 slaapkamers en een 2e badkamer op de 1e verdieping. Op eigen erf staat een grote houten garage. De fraai aangelegde en verzorgde achtertuin (zuid) biedt naast een prachtige weidse uitzicht ook nog het comfort van een mooie veranda met zonneterras en berging.

De woning heeft een woonoppervlakte van maar liefst 185m2 is in de loop der tijd altijd keurig onderhouden. Er zijn nog diverse authentieke elementen aanwezig. Verwarming vindt plaats door middel van een eigen CV installatie en de kozijnen zijn allemaal voorzien van HR glas. De woonkamer is ook nog voorzien van een schouw met elektrische (voorzet)haard als bijverwarming. Deze kan trouwens eenvoudig verwijderd worden waardoor de oorspronkelijke haard tevoorschijn komt. Er zijn in totaal 10 zonnepanelen waardoor het ook nog eens een energiezuinig huis is (energielabel C). Wil je thuiswerken? Geen probleem want er is een werkkamer op de begane grond en glasvezelaansluiting. Daardoor is het ook zeer geschikt voor levensloop bestendig wonen.

Kortom, de ideale woning voor mensen die van rust en ruimte houden maar toch het gemak en plezier van stad en dorp willen ervaren.

Bekijk de uitvoerige fotopresentatie voor een complete indruk van deze woning. De plattegronden en de 3D tour geeft een duidelijk beeld van de afmetingen per vertrek. Bezichtiging aanvragen? Bel dan met ons NVM makelaarskantoor of reageer via franshettema.nl

INDELINGSOMSCHRIJVING
Begane grond: entree, hal, meterkast, toilet. Royale woonkamer met eiken vloerdelen, veel raampartijen en tuindeuren. Tuingerichte woonkeuken met L-vormige keuken, vaste kasten en een prachtig uitzicht. Bijkeuken met witgoed- en CV opstelling, uitstortgootsteen en zij-entree naar oa. de tuin en de vrijstaande garage. Moderne en volledig betegelde badkamer met ligbad, douche, vaste wastafel en 2e toilet. Werk c.q. slaapkamer op de begane grond, welke bereikbaar is vanuit de hal en kamer maar ook vanuit de bijkeuken. Daardoor is thuiswerken of levensloop bestendig wonen ook een goede optie.

1e verdieping: overloop met aangrenzend 4 slaapkamers en de 2e badkamer. Er is veel opberg- en kastruimte. Dakkapel achterzijde, dakramen voorzijde.

Tuin: de fraai aangelegde tuin rondom is gesitueerd op het zuiden waardoor je altijd heerlijk van de zon kunt genieten. De tuin biedt prachtig uitzicht over de weilanden. In de tuin staat een vrijstaande garage en een grote veranda met berging.

Bijzonderheden:
- Rust en ontspanning met gemak van stad en dorp.
- Levensloopbestendig wonen want er is ook een slaapkamer en badkamer op de begane grond
- Optimale thuiswerk mogelijkheden
- Grote woonkamer met prachtige zichtlijnen door de tuin
- Energiezuinig want er zijn 10 zonnepanelen

OVER HET DORPJE BLESSUM (bron: Friesland.nl)
Het dorpje "Blessum" is een rustig terpdorp en is onderdeel van gemeente Waadhoeke. Het ligt ten zuidwesten van Leeuwarden en nabij de Haak waardoor veel grotere plaatsen zoals Harlingen, Franeker, Drachten, Sneek en Heerenveen binnen 30 minuten bereikbaar zijn. Leeuwarden ligt op fietsafstand (5 km).Het ligt vlak bij de dorpen Deinum en Boksum en heeft momenteel 75 inwoners.

Blessum is ontstaan in de Middeleeuwen ten westen van de Middelzee. Toen de Middelzee werd bedijkt verloor de terp zijn functie als vluchtplaats voor mens en dier bij hoge waterstand van de zee. Voordat je Blessum binnenrijdt heb je al zo’n anderhalve kilometer afgelegd over de smalle en slingerende Blessumerdyk. De schuur van de boerderij tegenover de kerk heeft het hoogste dak van alle boerderijen van Friesland. Er zijn diverse fiets-, schaats-, vaar- en wandelmogelijkheden in de omgeving van Blessum. Zo is het dorp inmiddels aangesloten op het fietsknooppuntnet en de Elfstedenwandelroute loopt ook door Blessum.

Zowel op de schaats als met een kleine boot kan je Blessum verlaten via de Blessumervaart die naar het Van Harinxmakanaal gaat. Op de schaats kan je ook via de sloten op de Hilaardervaart komen.

DISCLAIMER
Deze verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

TOELICHTINGSCLAUSULE NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058 760 0850 of WhatsApp via 06-51604155 voor direct contact.

Contact opnemen